8 manieren om je medewerkers te behouden - Te Werve Buiten
 • Team diner

  BBQ

  Outdoor

 • Team diner

  BBQ

  Outdoor

 • Team diner

  BBQ

  Outdoor

   

8 eenvoudige manieren om je beste medewerkers te behouden

Bedrijven hechten veel waarde aan het behouden van werknemers. Het kost namelijk tijd en geld om werknemers te vervangen, vooral productieve werknemers. Als getalenteerde werknemers je organisatie verlaten, kan dit ook een belasting vormen voor bestaande werknemers die extra werk op zich moeten nemen totdat die functies ingevuld zijn. Daarom moet het behouden van je topwerknemers een prioriteit zijn. Hier lees je acht tips om je allerbeste medewerkers te behouden.

1. Bied uitstekende arbeidsvoorwaarden
Een van de meest voor de hand liggende manieren om uw topwerknemers te behouden is het bieden van bovengemiddelde salarissen en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit kan werknemers aan je binden en hen aanmoedigen om alleen voor het salaris en de extraatjes te blijven. Je kunt ook een specifieke retentiepremie toekennen als stimulans om bij het bedrijf te blijven.

2. Laat werknemers hun mening geven
Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het creëren van een cultuur waarin werknemers zich vrijelijk kunnen uitspreken – binnen redelijke grenzen – kan ervoor zorgen dat werknemers betrokken blijven en willen blijven. Het kan zijn dat werknemers angstig zijn om zich uit te spreken. Zorg er daarom voor dat werknemers zich op hun gemak voelen om dingen te zeggen die ze graag veranderd zouden zien.

3. Toon waardering en respect
Zorg ervoor dat je jouw topwerknemers regelmatig laat zien dat je hen waardeert. Dit kan onder meer door werknemers publiekelijk te bedanken voor hun prestaties, verjaardagen te vieren, bonussen te geven en hen op een positieve manier te belonen.

4. Moedig input en feedback aan
Werknemers willen weten of je naar hen luistert en of je hun feedback echt hoort. Plan regelmatig een gesprek in om te praten over hoe werknemers presteren en hoe zij zich over het algemeen voelen. Zorg dat je weet wat hun dromen in het leven zijn, wat willen ze bereiken zowel zakelijk als privé zodat je samen een plan hiervoor kan maken. Hebben zij je gemaild of aangesproken met feedback? Laat dit niet te lang liggen, maar reageer hier tijdig op.

5. Niet micromanagen
Er is je misschien al eerder verteld dat je werknemers niet moet micromanagen omdat dit de productiviteit belemmert. Maar dit kan er ook toe leiden dat goed presterende werknemers niet meer willen blijven. Micromanagement schaadt het moreel en ontneemt werknemers de kans om zelf betere resultaten te behalen.

6. Identificeer en investeer in topmensen
Naarmate je werknemers hun vaardigheden ontwikkelen, kun je de productiviteit en resultaten van de werknemers in de loop der tijd volgen om te bepalen welke werknemers eruit springen. Investeer vervolgens in die werknemers met nieuwe kansen.

7. Bied de mogelijkheid om te groeien
Het kan verleidelijk zijn om je beste werknemers in dezelfde functie met dezelfde taken te houden. Als ze boven verwachting presteren, waarom zouden ze dan veranderen wat ze doen? Maar werknemers die keer op keer dezelfde taken uitvoeren, kunnen ook zelfgenoegzaam worden. Als ze vragen om meer of om dingen te veranderen, neem het idee dan serieus.

8. Zorg voor flexibiliteit
Zelfs voordat het coronavirus en werken op afstand top-of-mind onderwerpen waren voor veel bedrijven, waren flexibele werkschema’s gewild door werknemers. Flexibiliteit kan een belangrijke stimulans zijn voor je beste werknemers om te blijven.

Meer weten?
Wil je jouw waardering uitspreken voor jouw beste medewerkers onder het genot van een borrel, hapje of diner op één van onze locaties? Stuur een mail naar info@eventcompany.nl en wij sturen je meer informatie over de mogelijkheden.

Monumentale erfgoedlocatie met eigentijdse inrichting

Zeer duurzaam en 100% CO2 neutraal!

Bevlogen medewerkers met passie voor het vak