6 tips voor gezondere en gelukkigere werknemers - Te Werve Buiten
 • Team diner

  BBQ

  Outdoor

 • Team diner

  BBQ

  Outdoor

 • Team diner

  BBQ

  Outdoor

   

6 tips voor gezondere en gelukkigere  werknemers

Je gezond voelen heeft niet alleen met je fysieke, maar net zo goed met je mentale gesteldheid te maken. Hoe zorg je ervoor dat jij en je collega’s lekker in je vel zitten en zowel mentaal als fysiek fit blijven?

1. Zorg dat iedereen op de juiste plek zit

Je krijgt energieke en positieve medewerkers als iedereen blij is met het werk dat ze doen.  Check dus regelmatig hoe ze hun werkzaamheden ervaren en hoe de dynamiek tussen het team is. Door hier naar te vragen, weet je wat er speelt binnen het team of organisatie.

2. Geef aandacht aan ambities

Bijna iedereen heeft ambities en doelen, dus het is belangrijk te achterhalen wat deze zijn. Stimuleer deze ambities en bied traininigen of cursussen aan die nodig zijn om dat te bereiken. Kijk hoe je de persoonlijke ambities kunt combineren met de bedrijfsambities. Hoe mooi is het om samen te groeien naar een doel?

3. Creëer een team en creëer meer collegialiteit

Het is waardevol om extra aandacht te schenken aan het vormen van één hecht team. Of dit nu voor vijf of vijftig medewerkers is, hoe pak je dit aan? Heel eenvoudig: door regelmatig de aandacht te verzetten met leuke acties en activiteiten. Dit kan binnen het bedrijf, maar ook door er met je medewerkers op uit te gaan.

Tip: lees onze blog over leuke teambuildingactiviteiten die je bij ons kunt doen!

4. Plan sociale activiteiten in

Zorg voor verschillende sociale activiteiten binnen het bedrijf. Door activiteiten te organiseren voelen mensen zich deel van een groep, en dus verbonden. Plan bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel in. Of ga eens per week met groepjes van drie wandelen. Probeer de activiteiten te laten variëren, zodat zowel introverte als extraverte mensen het leuk vinden om mee te doen.

5. Voldoende aandacht voor gezondheid en voeding

We weten allemaal dat gezondheid en gezonde voeding belangrijk is. Je kunt een gezondere leefstijl voor je team stimuleren. Denk aan coaching tegen roken, een sportgroepje in het leven roepen of het nemen van een kantoorhond waardoor medewerkers sneller een blokje om gaan. Ook kun je ze stimuleren door gezonder te eten door het aanbieden van een gezonde bedrijfslunch, een goed gevulde fruitschaal of gezonde snacks.

6. Maak flexibel werken mogelijk

Probeer de medewerker zelf te laten beslissen over zijn werktijden, werkplek en deadlines. Geef bijvoorbeeld de mogelijkheid tussen 08:00 en 10:00 te beginnen, te bepalen of hij thuis of op kantoor werkt en laat de medewerker zelf deadlines stellen. Dit geeft een autonoom gevoel.

Meer weten?

Wil je de gezondheid van jouw medewerkers een boost geven door een buitenactiviteit of teambuildingsbijeenkomst te organiseren? Stuur een mail naar info@eventcompany.nl en wij sturen je een vrijblijvende offerte met de verschillende mogelijkheden.

Monumentale erfgoedlocatie met eigentijdse inrichting

Zeer duurzaam en 100% CO2 neutraal!

Bevlogen medewerkers met passie voor het vak